Norsk telefonnummer:
Norsk telefonnummer:
Internasjonal telefon:
Kontakt oss
Spesialtilbud - Produkt Best pris
Spesialtilbud - Produkt
Best pris

Spesialtilbud Cialis Original
Kjøp nå
Total mengde NOK 0.00
Din bestilling 0 Varer
Total mengde
NOK 0.00
Din bestilling
0 items

Kasse

Hva er testosteron, hvordan måle nivået og eventuelt øke det hvis for lite?

Hva er egentlig testosteron? Når det prates om testosteron, som er et anabolt androgent steroidhormon, omhandler det normalt det maskuline kjønn, altså mannen. Men når det er sagt, er det jo slik at både menn og kvinner har testosteron i kroppen, til tross for ulikt nivå. Hos kvinner skapes det androgene steroidhormonet generelt i eggstokkene, mens det hos menn produseres i testiklene. Likt for begge, er at en liten del også produseres i binyrebarken. Men i motsetning til menn, tildeles det kvinnelige kjønn kun fem til ti prosent av det som normalt finnes i mannekroppen.

Nettopp derfor har de fleste karer mer hårvekst, i form av skjegg og hår på resten av kroppen, i tillegg til en dypere og mørkere stemme, og mer muskelmasse enn damene. Dette er det primære kjønnshormonet hos menn, og er svært viktig for utviklingen av kjønnsorganet hos den mannlige befolkning. Testosteronet er også skyld i at gutter kommer i stemmeskiftet i puberteten, og står også sentralt når det kommer til seksuell funksjon og mannens mentale helse.

Var du forresten klar over at produksjonen ev testosteron starter så tidlig som i et to måneder gammelt guttefoster? Og at nivået er like høyt som hos voksne menn frem til omtrent fødsel? Og hvor mye produserer kroppen således i voksen alder? Jo, ca. 4/9 mg per døgn.

Relatert Artikkel: Kjøp lovlig, Original Levitra 20 mg uten resept på norske apotek på nettet

Fra 17-årsalderen, som er alderen når gutter som regel oppnår normale verdier av det mannlige kjønnshormon, og frem til 70-årsalderen, holder nivået seg forholdsvis stabilt. Men i likhet med så mye annet som reduseres når en blir eldre, vil det helt naturlig også her foregå en gradvis reduksjon i mannekroppen.

Hvilke symptomer kan vise mangel på testosteron hos menn?

Det kan oppstå diverse symptomer på mangel på testosteron hos menn. Det vi tilsynelatende først vil tenke på, er mindre sexlyst. Og det er faktisk også sexlysten som påvirkes først.

Menn kommer stort sett i overgangsalderen når de runder 30 til 40 år, og i tråd med dette reduseres også produksjonen av testosteron. Noen rammes tidligere enn andre. Negative innvirkende faktorer her kan være stress, at man føler seg deprimert, er utbrent i forbindelse med for eksempel jobb, eller har mistet noen og har følt mye på sorg.

Når testosteronet faller, reduseres dessverre også sexlysten. Man har mest sannsynlig ikke lenger de samme seksuelle drifter og fantasier som tidligere, og er ikke like kåt som i sine yngre dager.

Ytterligere symptomer kan være redusert ereksjonsevne og søvnproblemer, at man legger på seg rundt magepartiet, selv om man har en nokså sunn livsstil, irritabelt humør, konsentrasjonsvansker, håravfall, samt manglene energi og vilje til å utføre diverse oppgaver, som kan inkludere både trening og jobb.

Hvordan kan jeg måle mitt testosteron?

Det mannlig testosteron har et normalt nivå på et sted mellom 200 til 1200 ng/dl. Hva gjør så helsearbeideren for å sjekke om du befinner deg på et normalnivå? Jo, de tar en blodprøve og sjekker dine hormonverdier.

Så hvis du opplever for lite sexlyst, eller en eller annen av de andre ovennevnte symptomer over tid, bør du kontakte din fastlege. Ikke føl deg forlegen, det er helt normalt. Legen vil undersøke hva som kan være årsaken til problemet, og kan gi deg riktig behandling. For alt du vet, trenger det ikke engang å ha noe med testosteronet å gjøre. Årsaken kan være noe så helt enkelt som mangel på et essensielt vitamin.

Er det mulig å øke testosteronnivået?

Ja, det er mulig. Du man måle ditt tesosteronnivå. Hvis du har for lite eller lave verdier, eksisterer det og tilbys hjelp!

En urolog kan hjelpe deg med tilskudd i form av plaster, gele, krem eller injeksjoner, alt etter som hva som passer deg og din kropp best.

Er kjøp av testosteron på nett tillatt i Norge

I Norge anbefales behandling av for lav produksjon av testosteron kun, eller til som regel mannlige pasienter som har fått nedsatt produksjonen på grunn av sykdom, operasjon eller behandling.

Imidlertid velger mange menn som har nådd sine 40, og frem til 70 år, piller i form av et naturlig kosttilskudd. Dette kan være bruk av tabletter, som ved kjøp på nettet, kan gjøre det både lettere å få hjelp og samtidig sørge for forbedring av ovennevnte symptomer. Det finnes en rekke selskaper på nett som tilbyr all verdens av naturlige hjelpemidler som kan gi god effekt. Det kan nok anbefales å velge et selskap i Norge, slik at du er trygg på at alle norske regler og lover er på plass, og at du slipper å betale for eventuell toll ved levering.

Det er imidlertid nødvending med en legeundersøkelse.