Norsk telefonnummer:
Norsk telefonnummer:
Internasjonal telefon:
Kontakt oss
Spesialtilbud - Produkt Best pris
Spesialtilbud - Produkt
Best pris

Spesialtilbud Cialis Original
Kjøp nå
Total mengde NOK 0.00
Din bestilling 0 Varer
Total mengde
NOK 0.00
Din bestilling
0 items

Kasse

Frakt og levering

Når du har gjennomført bestillingen din og betalt for den, er det vår tur. Vi klargjør varen eller varene du har kjøpt for forsendelse til den leveringsadressen du har angitt. Vær trygg på at vi pakker anonymt og diskre. Det er ingen som kan se hva som lander i postkassen din eller hva du eventuelt henter på nærmeste utleveringssted. Du handler hos en aktør som har deg som kunde som førsteprioritet. Vi sørger for å gjøre hele opplevelsen din hos oss fra A til Å så bekvem som mulig.

Leveringen

Vårt moderne system varsler oss når du har ferdigstilt bestillingen din, og betalingen har blitt registrert. Deretter pakker vi varene dine på en slik måte at det ikke gir utenforstående noe hint om hva som er inni.

Ordren din er på vei til deg innen 24-72 timer etter at du har gjort innkjøpet ditt.

Sporing av leveransen

Det blir opprettet en sporingskode på alt vi sender ut. Vi sender en e-post som inneholder det unike sporingsnummeret, og deretter kan du følge leveringen via denne lenken: https://www.17track.net/.

Det kan ta mellom 24 og 48 timer fra du mottok e-posten til sporingen er aktivert.

Leveringstid og -kostnader

Leveringstiden vil normalt ligge på et sted mellom 7 og 21 virkedager. Dersom du har valgt ekspresslevering, vil du ha pakken din etter 5-7 virkedager. Skulle du ikke ha mottatt noe innen den oppgitte tiden, vil vi anbefale deg å kontakte fraktselskapet. Det kan, for eksempel, være noe galt med leveringsadressen.

Fraktkostnadene dine vil avhenge av hvilken type levering du har valgt, og hvilke fraktselskaper som leverer til det angitte bestemmelsesstedet.

Handler du hos apotekonline24.com for mer enn 2 000 kroner (eller det som tilsvarer 200 euro etter gjeldende valutakurs), spanderer vi fraktkostnadene. Dette er en utmerket måte å sørge for å la litt ekstra på lager av det banebrytende hjelpemiddelet.

Mottak av forsendelsen

Når du mottar pakken, er det viktig at du sjekker om den er skadet og om du har fått alt du har bestilt.

Dersom varen er synlig skadet, ber vi deg om å ta bilder av skaden. Eventuelt kan du også ta en video. Send dette til apotekonline24.com. Hvis skadeomfanget er av en slik art at det ikke vil være trygt å benytte innholdet, vil vi eventuelt sende deg nye varer helt kostnadsfritt.

Det er viktig at du kontakter oss, slik at vi kan sende deg nødvendige skjemaer og informere om videre fremgangsmåte.

Vi ber deg også være ekstra påpasselig dersom forseglingen på esken ser ut til å være brutt. I slike tilfeller ber vi deg om å opprette en reklamasjonssak.

Kontakt vår kundeservice om du har spørsmål

Vår vennlige kundeservice er alltid klare til å hjelpe deg om du har spørsmål rundt bestillingen din, frakt, levering eller reklamasjon. De har et eneste ønske, og det er å sørge for at bestillingsprosessen og leveringen av innkjøpet foregår så smertefritt og lettvint for deg som mulig. Du kan også stille spørsmål om elskovspillene vi har i vårt utvalg. Vi vil imidlertid gjøre deg oppmerksom på at vi ikke tilbyr noen form for legekonsultasjon.

Ønsker du å kontakte oss, kan du gjøre dette ved å sende en e-post eller bruke det nette kontaktskjemaet du finner på nettsiden. Vi svarer deg så fort vi kan. Vi vil også tipse deg om vår side med ofte stilte spørsmål og svar. Du skal ikke se bort fra at flere andre har lurt på akkurat det samme som deg. For å gjøre det enkelt for alle våre verdsatte kunder har vi samlet de mest vanlige spørsmålene vi mottar og svarene på dem i en egen seksjon her på siden.